Jesienny hit w moim domu. Naleśniki z mąki pełnoziarnistej oraz zwykłej, pszennej z nadzieniem z duszonych warzyw.
Mieszam mąkę pszenną pełnoziarnistą ze zwykłą mąką pszenną (w stosunku 1:2). Dodaję sporo oleju, jajko, mleko i wodę (pół na pół), tak by uzyskać dość gęstą masę. Solę, dodaję startą gałkę muszkatołową.
Zmiksowane ciasto naleśnikowe odstawiam na jakieś pół godzinki.
W tym czasie przygotowuję farsz. Ścieram na tarce marchew i selera. Cukinię kroję w cieniutkie plasterki (dziś starłam na tarce). Cebulę kroję w drobną kostkę, kapustę pekińską w paseczki.
Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam jarzyny. Doprawiam kurkumą, imbirem, solą, pieprzem.
Naleśniki napełniam farszem, zapiekam. Podaję posypane startym serem.
2 komentarze:
Wyglądają fantastycznie, następnym razem też takie zrobie!
proste i pyszne, polecam:)
Prześlij komentarz